in gesprek

OFF

In gesprek met Els

Voor informatie met betrekking tot een lezing, of (een)gespreksbijeenkomst(en) kunt u contact met mij opnemen: elstepaske@gmail.com . Ik laat me graag door u uitnodigen.

‘De Schat in ons hart’ is een boeiend uitgangspunt voor een bijeenkomst rond de religieuze vorming van kinderen. De bijlage met toelichtingen kan dienen als ondersteuning, maar ook als ijkpunt voor de eigen spiritualiteit.

‘Hoe geef ik vorm aan de spirituele/ religieuze vorming van (mijn) kinderen en waar sta ik zelf eigenlijk?’ zijn vragen die vandaag minder vanzelfsprekende en gelijkluidende antwoorden hebben. Ze zijn soms moeilijk te beantwoorden; we moeten er naar op zoek, ook in onszelf.

Er met elkaar over praten en ervaringen delen kan helpen meer helderheid te krijgen over wat misschien wel de belangrijkste opdracht is, die we als ouders en opvoeders hebben. Het doorgeven van een kostbare erfenis: het bewustzijn van de onvoorwaardelijke goddelijke liefde en nabijheid, die voor en in iedereen beschikbaar is. Meer dan ooit lijkt het in deze tijd van belang bij kinderen een levenshouding te ontwikkelen die liefde en respect als basis heeft.