Reacties

OFF

- Van een PKN predikant: Ik kan u vertellen dat het boek inmiddels van hand tot hand is gegaan, met name in het jeugdwerk. Ik heb hem ook aangeprezen bij ouders van jonge kinderen. Er was veel belangstelling. Ik gebruik hem in vieringen ook graag. Dus hij is goed terecht gekomen.

- Uit een kerkblad: Niet alleen de verhalen, ook de toelichting achter in deze uitgave met gekleurde pagina’s, zijn zeer boeiend! Zij schrijft dit als een persoonlijke beleving; het is zeer de moeite waard om te lezen en niet alleen voor gebruik bij een kinderbijbel. Voor allen die op eigen wijze jongeren over de bijbel willen vertellen, ook in het onderwijs, is deze toelichting een waardevolle aanvulling.

- Als pastoraal werker vind ik dit een boek met een uitstekende selectie voor wat betreft de essentiële verhalen uit de bijbel. Aansluitend bij de gedachtewereld van kinderen begint elk verhaal met een situatie die voor kinderen duidelijk herkenbaar is. Kinderen worden daardoor op een verantwoorde manier nieuwsgierig gemaakt om het verhaal te lezen. Achterin het boek worden alle verhalen nog eens nader toegelicht. Het aardige daarvan is dat het boek dan ook geschikt is voor volwassenen, temeer daar de toelichtingen van hoge kwaliteit zijn. “De Schat in ons hart” geeft een schat van informatie waar jong en oud veel aan kunnen hebben.

zininopvoeding.nl .:  Zowel professioneel als docent levensbeschouwing, als in persoonlijk opzicht vind ik het zeer mooi! Het bevat, zoals u ook helder aangeeft, een esoterisch godsbeeld dat veel kinderen en opvoeders kan aanspreken. Daarbij zijn de verhalen en de illustraties heel waardevol en aantrekkelijk. Ik lees het met veel plezier!

- Mijn dochter van 7 geniet erg van de mooie verhalen van de Schat in ons hart. Nu we ongeveer op de helft van het boek zijn merk ik aan haar dat ze ook de onderliggende boodschappen begint te ervaren: ‘’Oh, mama, ik begrijp het nu; dus ook als je iets moeilijk vindt is er toch altijd een weg, als je maar goed van binnen luistert naar God’’. Prachtig, toch?!

- Wat een mooi boek heb je geschreven. Ik heb het met veel plezier gelezen. Het was voor mij een feest der herkenning want ik kende veel meer verhalen dan ik vermoedde. Het zijn prachtige verhalen en het lezen bracht de herinnering naar boven dat ik als kind hierdoor ook zo geboeid kon zijn. In alle eenvoud zijn de verhalen en hun symboliek eigenlijk briljant.
Jouw schrijfstijl spreekt erg aan, boeiend voor alle leeftijden en zo liefdevol van toon.  De tekeningen zijn mooi en deden mij ook denken aan mijn jeugd, toen er nog geen ‘gelikte’ illustraties gemaakt konden worden.
Kortom; het was een beetje thuiskomen voor mij. Dank!

-  Met veel plezier lezen wij af en toe een stukje uit de kinderbijbel van Els.  Het is een bijzonder boek, soms genieten wij, geregeld zijn wij onder de indruk.  Wij delen zeker een exemplaar uit aan onze kinderen.

- Leuk die inleidende stukjes en ook de tekeningen van Wilma komen erg oprecht en echt over.

Wij vinden ‘De Schat in ons hart’ een prachtig en waardevol boek geworden en gaan  het zeker promoten!

- Wat heb je in de inhoud levend en overdraagbaar gehouden. Vernieuwend!

Duidelijk en warm en heel herkenbaar wat geloofsbeleving betreft.

- Geschikt vanaf zes jaar…., wij zijn zeventig jaar ouder. Toch lezen we iedere avond,  gewoon ouderwets na het eten, een verhaal met inleiding en toelichting.  We genieten er echt van. Grote complimenten aan Els en Wilma.

- Wat een prachtig werk hebben jullie gemaakt!   En wat zullen ouders, opa’s en oma’s  jullie boek graag gebruiken!

- Dank voor de prachtige kinderbijbel van Els!

- Je hebt een heel goede schrijfstijl. Ook de tekeningen passen er mooi bij. Ik ga eindelijk weer eens genieten van Bijbelverhalen!!

 

Categories: Uncategorized
This post was written by , posted on November 8, 2013 Friday at 6:30 pm